Blog Bistro.sk Vychutnajte si s nami tie najlepšie jedlá.
29. apríl 2019

Fantastické dobroty, ktoré zlepšia fungovanie vášho mozgu!

Ak ste si doteraz mysleli, že niektoré z týchto jedál by nemali figurovať na vašom zozname, boli ste na omyle! Smelo si ich len nakladajte na tanier a excelujte v práci aj doma.

 

Mäso

Vedci zistili, že mäso obsahuje také kľúčové bielkoviny, vďaka ktorým dokážete rýchlejšie rozmýšľať  a sú aj nevyhnutné pre zdravé fungovanie nervového systému. Ďalšie výskumy ukázali, že bielkoviny stimulujú produkciu dopamínu - neurotransmiteru, ktorý je zodpovedný za reguláciu a rovnováhu takzvaného systému "odmeny a slasti" v mozgu.  

Ochutnajte: grilované hovädzie mäso s cibuľou, ryžou so šafranom a grilovanými a grilovanými paradajkami

 

Zemiaky

Sú výbornou potravou pre mozog. Zemiaky bohaté na vitamín B6 udržiavajú funkčnosť neurotransmiterov, vďaka ktorým budete rýchlejšie vstrebávať informácie a pri pravidelnej konzumácii sa zlepšia aj vaše verbálne schopnosti. Nemusíte ich jesť na kilá, aj v malom množstve dokážu robiť zázraky. 

Ochutnajte: zemiaky s teplou alebo studenou náplňou

 

Farebná zelenina

K zelenej farbe pridajte oranžovú, žltú aj červenú. Zlepšujú pamäť a vďaka nim dokáže človek rýchlejšie reagovať. 

Ochutnajte: šalát s balkánskym syrom

 

Špenát 

Zrejme ten námorník Pepek vedel, prečo jesť špenát! Je plný antioxidantov, takže ochráni mozog pred predčasným starnutím a jeho typickými prejavmi.
A v neposlednom rade vám to bude lepšie myslieť!

Ochutnajte: špenátové rizoto

 

Vajíčka

Už jedno vajíčko denne a môžete si byť istý, že ste urobili dobrú vec pre vaše zdravie! Sú významným zdrojom proteínov a komplexu B-vitamínov, ktoré spomaľujú starnutie a odumieranie mozgových buniek. 

Ochutnajte: domáce halušky s vajíčkom a uhorkou

 

Objednaj obrázok