Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Blog Bistro.sk Vychutnajte si s nami tie najlepšie jedlá.

Ako chutí denné menu Dominikovi Hopjakovi

05.09.2017

Už dlhšiu dobu sme vám nepriniesli hodnotenie donášok z našich partnerských reštaurácií. Vzhľadom na to, že veľká časť z vás, zákazníkov na Bistro.sk si objednáva denné menu počas pracovných dní, rozhodli sme sa pozrieť sa na zúbok pár reštauráciám a ich dennej ponuke.

 

Tentokrát nám donášky denného menu hodnotil mladý muž z Bratislavy, ktorý si veľmi potrpí na zdravý životný štýl, šport a zdravú výživu. Touto cestou by sme vám chceli predstaviť jedného z prvých zakladateľov crossfit-u na Slovensku, Dominika Hopjáka. Dominik je športovcom telom aj dušou. Dlhé roky sa venuje kondičnému trénerstvu. Medzi jeho záľuby patrí beh, triatlon a najmä crossfit. Je spolumajiteľom jedného z prvých profesionálnych crossfit gymov na Slovensku -  Crossfit Bratislava.

 

 

Okrem celkového subjektívneho hodnotenia jedla, Dominik pridáva aj pár užitočných rád, ktorými sa v oblasti zdravej výživy riadi.

 

Pizza Pazza Vienna Gate – Tagliatelle Primavera

 

 

Ako prvé som si objednal cestoviny. Donáška prišla načas, čomu dávam palec hore.

Menu sa skladalo z dvoch chodov – kelovej polievky, ktorá ma preniesla do lavíc základnej školy... a naozaj obrovskej porcie cestovín. Takéto denné menu by som odporučil cvičencom v objemovke, ktorých cieľom je nabrať hmotu. Chuťovo jedla by som na číselnej stupnici od 1 do 5 ohodnotil na 3. Mrazená zelenina (hrášok a baby mrkvička) a syrová omáčka toto menu neposunú v mojom rebríčku vyššie. 

 

Hodnotenie

Čas donášky: 

Vzhľad:

 

Chuť:

 

 

Pizzeria Primavera – Enchilada

 

 

Druhé menu mojej ochutnávky som si vybral z reštaurácie Pizzeria Primavera. Menu sa skladalo zo šampiňónového krému a enchilady - mexickej tortilly plnenej mletým mäsom, kukuricou, fazuľou, smotanovým toppingom a salsou. K menu sa podával šampiňónový krém, ktorý mi veľmi chutil. K enchilade zvolila reštaurácia prílohu ryžu a nachos, ktoré veľmi milo prekvapilo. Nie, že by to bolo obzvlášť diétne jedlo, ale image jedla, veľkosť porcie, ako aj samotná chuť bola splnená na výbornú. Smelo prehlasujem toto menu za môjho favorita. 

 

Hodnotenie

Čas donášky:

 

Vzhľad:

 

Chuť:

 

 

Reštaurácia u Daňováka – Kuracie prsia zapekané so špargľou

 

 

Menu číslo tri som ochutnal z Reštaurácie u Daňováka – kuracie prsia zapekané so špargľou.

Kurací steak považujem za klasiku. Reštaurácia u Daňováka ju chcela trošku vylepšiť o zapečenú špargľu navrchu. No popravde, špargľa, ktorú som mal možnosť ochutnať ja, nebola vhodnou inováciou.

Čo sa týka chute steaku, ryže a kapustovo-mrkvového šalátu, s tým som bol nadmieru spokojný. Tento výber považujem za chutné jedlo, ktoré by som si objednal vždy po dobrom tréningu.

Samozrejme, aby som nezabudol, toto menu sprevádzala fazuľová polievka, čo je tiež výborným zdrojom bielkoviny po tréningu.

 

Hodnotenie

Čas donášky:

 

Vzhľad:

 

Chuť:

 

 

Fantasy Pizza – 2 varianty menu

 

Fantasy Pizze som mal možnosť ochutnať hneď dve varianty denného menu.

V prvom variante bola mliečna zemiaková polievka, ktorá mi ma príliš nepotešila. Nie som milovníkom mliečnych polievok.

Druhé jedlo bol kurací filet, ktorý bol výborný a obstojný aj gramážov. Príloha bola vo forme špenátovej ryže, ktorej bolo naozaj požehnane. Na môj vkus bola máličko rozvarená, ale nebol to zas žiadny extrém. Opäť ideálny obed pre ľudí, ktorí budujú svalovú hmotu.

Druhý variant z Fantasy Pizze boli vegetariánske cestoviny s omáčkou so zeleninou (brokolica, kukurica). Boli posypané syrom. Opäť raz veľká porcia cestovín, ktorá ma zobrala teleportom do čias strednej školy. Veľmi milé od Fantasy pizze, že mi pripomenuli toto obdobie.

Hodnotenie kurací filet z ryžou

 

 

Čas donášky:

 

Vzhľad:

 

Chuť:

 

 

Hodnotenie vegetariánskych cestovín

 

 

Čas donášky:

 

Vzhľad:

 

Chuť:

 

 

Caiman Cafe Bar – Domáce dolky

 

 

 

Bodkou za mojím ochutnávacím dňom bolo sladké menu, ktoré som mal z reštaurácie Caiman cafe bar. Názov domáce dolky som nepoznal, tak som najskôr rozmýšľal, čo by to mohlo byť... Neskôr som bol však veľmi milo prekvapený.

Menu pozostávalo zo slepačieho vývaru a lievancov. Toto menu bolo vizuálne veľmi pekne pripravené. Slepačí vývar s rezancami a kuracím mäsom bol taký, ako má byť: so zeleninou, rezancami a petržlenovou vňaťou na dochutenie. Mäkučké lievance dochutené džemom a nutellou. Na dotvorenie správneho vizuálneho zážitku slúžila domáca  šľahačka a lesné ovocie.

Ak by som mal svoj „cheat day”, toto menu by som zjedol komplet celé. Lievance boli favoritom č. 2. :)

Ľuďom, ktorí nemajú problém so strážením energetického príjmu, vrelo odporúčam. Pochutíte si!

 

Hodnotenie

Čas donášky:

 

Vzhľad:

 

Chuť: