Blog Bistro.sk Vychutnajte si s nami tie najlepšie jedlá.
08. august 2018

Najedzte sa letne

Aj váš jedálniček sa prispôsobuje ročnému obdobiu? V zime vám nevadí, ak si dáte niečo ťažšie či vyprážané alebo si na jar doprajete veľa čerstvej zeleniny? A ako je to s vašim stravovaním v lete? Niekoľko inšpirácií na  sezónne letné pochutnávanie máme pre vás aj my v Bistro.sk.

 

Najedzte sa letne 

 

Hlavne sezónne

 

Stravovať sa podľa sezónnosti je prospešné nielen pre váš tráviaci systém, ale aj peňaženku a vôbec to nie je nič zložité.

Na jar by sme si na svoj tanier mali dopriať všetko, čo vyrástlo pôsobením prvých jarných slnečných lúčov. Teda, pri objednávaní jarného jedla si vyberajte špenát, šalát, špeciality z cibuľky či špargle. Zelená strava príjemne prebudí vaše telo po dlhej zime.

 

V lete si do svojho stravovacieho plánu môžeme zaradiť veľa ovocia. Je len na vás, či si zvolíte čerstvé, rozmixované smoothie či šťavu alebo ako jednu z príloh k hlavným jedlám. Ovocie vám dodá veľa energie a zlepší náladu.

 

Jeseň obohatí naše taniere hlavne o zemiaky, karfiol či tekvicu.  Vaša denná dávka jedla by mala obsahovať aj jablká, hrušky či hrozno. Jeseň býva väčšinou upršaná a pochmúrna a sezónna strava vám dodá stratený optimizmus.

 

Na studené zimné dni je ideálnou potravou mäso, husté krémové omáčky a kľudne aj ťažšie stráviteľné jedlá.

 

Leto s Bistro.sk

 

Aj cez Bistro.sk si môžete objednať jedlá s prívlastkom „letné“. Vedeli ste o tom, že aj pizza môže byť sezónna z letných surovín? Ochutnať ju môžete napríklad z pizzerie Marchello, Luigi, Nataly či Drak.

K letu patria aj chutné a zdravé šaláty. Aby sa potešili aj milovníci mäsa, častokrát okrem zeleniny či ovocia, obsahujú aj kuracie či morčacie mäso. Takýto chutný letný kurací šalát si môžete objednať aj z obľúbených reštaurácií, ako Gurmán, Kráľovská Piváreň, Petržalská Piváreň, Lunapark alebo Dúbravská Piváreň či z pizzerie Mix-Marion.

Pre tých, ktorí si neodpustia ani v lete chuť exotických krajín, je ponuka v reštaurácií Hanoi Garden Prievozská, kde si môžete objednať Nem Cuôn tôm, teda 3ks čerstvých letných roliek s krevetami.

 

Najedzte sa letne

 

Špeciálne letné akcie

 

Počas leta je dôležité aj dodržiavanie pitného režimu. Obľúbená reštaurácia sa rozhodla podporiť príjem tekutín darčekom v podobe osviežujúceho nápoja k objednávke.

V Pizze Bowling Humenné dostane zákazník pri objednaní 1 pizze XXL alebo pizze veľkosti ITAL plechovku Pepsi zdarma.

 

Osviežujúce darčeky

 

Aj Bistro.sk sa snaží o správne dodržiavanie pitného režimu a príjmu tekutín. Preto vám počas teplých mesiacov doručíme ku každej objednávke napríklad osviežujúci kolový nápoj Lokálka Klasik, pivo Zlatý Bažant 0,0%, ktoré je úplne bez alkoholu či Ľadovú kávu. Stačí si vybrať jedlo spomedzi zapojených reštaurácií a objednať.

 

Najedzte sa letne

 

Letný jedálniček nevyzerá vôbec zle! Ak ste sa do teraz nestravovali podľa sezóny, vyskúšajte to... Určite sa budete cítiť lepšie a vitálnejšie. Tak ako sa mení vonkajšia teplota počas roka, tak sa menia aj potreby v našej strave. Hor sa do objednávania a prípravy letných jedál! Dajte nám vedieť vás názor do komentára.

 

 Najedzte sa letne