Blog Bistro.sk Vychutnajte si s nami tie najlepšie jedlá.
16. január 2019

Žilinské pizze pod drobnohľadom

Keďže je medzi vami veľmi obľúbená kampaň, v ktorej dostanete za 3 objednávky, ako odmenu, pizzu zdarma, rozhodli sme sa nejaké pizzerie v Žiline znovu otestovať a podeliť sa s vami o chuťový zážitok. Vieme, že prostredníctvom fotografií neviete úplne zažiť tú chuť, ktorú sme mali v našich ústach, ale snažili sme sa, aby sme všetky naše chuťové vnemy dostali aj na papier.

pizza

Z každej reštaurácie, ktorá ešte neprešla Bistro.sk testom chuti, sme vybrali 2 pizze - mäsovú a vegetariánsku. Všetky pizze sme objednali vopred na rovnaký čas, aby sme ich vedeli hneď medzi sebou porovnať a aj ochutnať. Celý náš testovací tím si dal z každej pizze iba po jednom kúsku, aby sme vládali zjesť všetky a nebolo naše hodnotenie ovplyvnené tým, že sme už dosť sýti.

 

Poďme si rozobrať jednotlivé chute pekne po poriadku. Ochutnávali sme od najnovšej pizzerie na Bistro.sk po overenú stálicu.

 

Pizzéria Ernesto

Pizza Faro  (500g, paradajková zmes, syr, šunka, slanina, niva, kukurica, hermelín) za 4,70€

Niva, slaninka a hermelín je jednoducho kombinácia, ktorá nás potešila. Musíme priznať, že hneď pri tejto pizze sme porušili pravidlo len jedného kúsku a niektorí z nás zjedli 2. Jednoducho, pizza bola výborná. Ideálne slaná s ideálne tenkým cestom a ideálnym pomerom ingrediencií.

Pizza

Pizza Funghi (500g, paradajková zmes, syr, šampiňóny, mozarella, niva) za 4,70€

Hrubšie okraje a všetky ingrediencie v strede. Tak na nás na prvý pohľad pôsobila druhá pizza z pizzerie Ernesto. Po zahryznutí sme zistili, že okraje boli jemne cesnakové, a tak sme prvý dojem prehodnotili. Pizza bola výborná. Dokonca, aj typický mäsožravec povedal, že jej nič nechýbalo. Toto vyjadrenie berieme ako pochvalu najvyššieho stupňa.

 

Reštaurácia Shark

Pizza Perugia (600g, paradajková drť, syr, šunka, slanina, šampiňóny, kukurica, cesnak) za 5,50€

Vo výbore ochutnávačov sme dospeli k zhode na tom, že by sme ubrali trošku oleja. Pizza síce chutila výborne, ale jeden kúsok nás zasýtil tak, akoby sme zjedli polovicu. Každé zahryznutie nás prenieslo do pizzového raja, kde všetky chute spolu ladia. 

 

Pizza Vega (600g, paradajková drť, syr, šampiňóny, brokolica, artičoky, kukurica, vajce) za 5€

Vieme, že v krabici sa občas pizza popučí a nezachová si pekný guľatý tvar. No, pri pohľade na túto pochúťku, nejeden perfekcionista plače. Stačilo tak málo a bola by dokonalá, pretože chuti nemáme čo vytknúť. Síce brokolica nie je úplne ingrediencia, ktorú by sme obľubovali, ale v tejto kombinácii s vajíčkom a kukuricou, jej chuť vynikla. Pizza

Pizzeria Santino

Regina Klasik (cca 580g, cesto, pomodoro, mozzarella, šunka, šampiňóny, slanina) za 4,75€

Nevedeli sme sa zhodnúť, či je slaninka prepečená až príliš alebo akurát. Nakoniec sme hlasovali a rozhodli, že by sme ju nechali piecť o 30 sekúnd menej. Pizza chutila najmä členom tímu, ktorí nedržia žiadnu diétu. My ostatní sme si len tak zobli, aby sme uspokojili chuť na dobrú slaninkovú pizzu.

 

Vegetariano Klasik (cca 550g, cesto, pomodoro, mozzarella, šampiňóny, paradajka, paprika, kukurica, olivy, bazalkové pesto) za 4,75€

Táto pizza sa zaradila medzi našich favoritov. Milujeme čierne olivy a najnovšie aj bazalkové pesto!  Táto pizza svojou vôňou prekonala všetky ostatné. Jednoducho ich zatienila a rozvoňala celú miestnosť.

 

Mamma Mia

Pizza Funghi (450g, paradajková omáčka, mozzarella syr, šampiňóny) za 5,50€

Šampiňóny, úplná záplava šampiňónov nás zasiahla pri otvorení krabice s touto pizzou. Pizza bola najmenšia, nachádzali sa na nej iba tri ingrediencie, ale chuťovo najvýraznejšia. Mozzarella ani paradajkový základ nevyrušili chuť šampiňónov. Za nás by sme ocenili aj pridanie kukurice. Tá nám veľmi chutí.

Pizza

Pizza Vegetariana (550g, paradajková omáčka, brokolica, artičoky, cherry paradajky, kukurica, olivy) za 5,20€

Doslova pizza Vegetariana nielen pre vegetariánov, ale aj pre ľudí, čo dbajú o svoju štíhlu líniu. Cherry paradajky aj brokolica boli čerstvé. Pri ochutnaní padol názor, že pizza bola nie light, ale ultra light. Dalo sa jej zjesť niekoľko trojuholníkov, a predsa sme nemali pocit plnosti.

 

Sabotage Pizza Pub

Pizza Full (840g, pomodoro, mozzarella, šunka 92%, slanina, šampiňóny, kukurica, encián, niva) za 7,50€

Pizza Full bola naozaj plná kvalitných surovín. Hneď ako sme ochutnali, zistili sme, prečo je pizza spomedzi testovaných najdrahšia. Bola na nej dobrá šunka, kvalitná niva aj jemne prepečená slaninka. Všetky ingrediencie boli čerstvé a dopĺňali sa. Navyše, pizza bola aj veľmi pekne vytvarovaná.

 

Pizza Vegetariana (780g, pomodoro, mozzarella, šampiňóny, kukurica, olivy, artičoky, kápia) za 5,90€

Nejedno oko perfekcionistu sa pri pohľade na túto pizzu teší. Tlieskame! Nestačí to, že mala krásne okrúhly tvar, ale boli na nej aj rovnomerne porozkladané všetky ingrediencie. Nestalo sa nám, aby na niektorom kúsku bolo nejakej prísady viac alebo menej ako na ostatných. Táto pizza od nás získava plný počet bodov za vizuálne prevedenie aj chuť.

 

Tak ako? Dostali ste tiež chuť na pizzu? Ktorá je pre vás úplná topka a odporučili by ste ju ochutnať nabudúce aj nám? Dajte nám vedieť svoje tipy do komentára a nabudúce ochutnáme to, čo je najlepšie podľa vás.