Blog Bistro.sk Vychutnajte si s nami tie najlepšie jedlá.
06. február 2019

Takto v zime nepriberiete: 7 úžasných trikov k super postave!

Zima udrela v plnej sile a zdá sa, že sa jej tak ľahko zatiaľ nezbavíme. Žiaľ, v tomto počasí konzumujeme radšej ťažšie jedlá pod dekou pred televíznou obrazovkou, len potom sa nečudujme, že sa na nás nejaké tie kilečká nalepia. Existuje však spôsob, ako tomu zabrániť. Čítajte!

1. Ako keby zázrakom, no v zimných mesiacoch sa na stole častejšie objavujú jedlá bohaté na sacharidy. Cestoviny, rôzne pečivá, zoznam je dlhý. Skúste však napríklad takú ryžu nahradiť drveným karfiolom, nakladané zemiaky pripravte zo zeleru, presedlajte na sklenené rezance. Začiatky budú náročnejšie, ale potom to pôjde ako po masle, je to skutočne len a len sila zvyku.

 

2. Ak nedokážete odolať cestovinám, zakývajte na rozlúčku ťažkým, kalorickým smotanovým omáčkam a zvoľte si ich so zeleninou.

3. Nebíčko v ústach hneď ráno! Áno, to je praženica alebo omeleta so slaninkou, čerstvým bielym pečivom a maslom. Netvrdíme, že si nikdy nedoprajte. Občas sa môže. Ale hlavne, všetko s mierou. Určite nezanevrite na starú dobrú ovsenú kašu. Ak ju potrebujete trochu vytuningovať, pridajte si do misky čerstvé sezónne ovocie, poprípade sušené.

 

4. Začnite svoj deň pohárom vlažnej vody s citrónom. Telo sa v noci dehydratuje, dávka vody vás osvieži, naštartuje metabolizmus.

 

5. Ľahká chutná večera v podobe horúcej polievky vás zahreje aj zasýti. Na Bistro.sk nájdete bohatú ponuku polievok z tých najlepších reštaurácií. Vy šetríte čas, ktorý môžete venovať svojim blízkym, my to za vás pripravíme a doručíme až k dverám. Poďte do toho a vyskúšajte!  

6. Zrejme počas leta si aj vy ulietavate na čerstvom, šťavnatom ovocí. Počas chladného počasia sú tieto možnosti obmedzené, preto si častejšie doprajeme čokoládu alebo krémové zákusky, ak dostaneme chuť na niečo sladké. Samozrejme, česť výnimkám! Ak sa už neviete ovládať, radšej majte v taške, kabelke nejakú zdravú mňamku, ktorá neobsahuje 600 prázdnych kalórií.

 

7. Na záver, ako ináč, nemôžeme vynechať šport. Je to len na vás, čo si vyberiete, najhlavnejším je predsa to, aby vás to bavilo, aby ste si typ pohybu vychutnali. Nenechajte sa odradiť počasím, pohyb na čerstvom vzduchu je na nezaplatenie.

 

Nezabúdajte, že zdravé a chutné dobroty nájdete aj na Bistro.sk. Objednávajte jednoducho len na štyri ťuknutia. Dobrú chuť!

 

Objednaj obrázok

Zdroj: runnersworld