Blog Bistro.sk Vychutnajte si s nami tie najlepšie jedlá.
18. február 2019

Týchto 5 vecí nejedzte a nepite, keď ste ochoreli!

Počasie si robí čo chce, raz je zima, raz sa oteplí. Tieto výkyvy neprospievajú ani nášmu imunitnému systému, náš organizmus je dokonalou pôdou pre bacily. Samozrejme, keď ste už ochoreli, ide vám o to, aby ste sa čo najrýchlejšie zotavili. Preto sa týmto jedlám a nápojom radšej vyhýbajte!

 

Káva

Aj vy začínate svoj deň šálkou dobrej kávy? Nuž tak vás asi nebude tešiť, že tento čierny mok figuruje na našom zozname. Bude však lepšie, ak kávu na istý čas vynecháte. Kofeín dehydratuje a to je predsa najmenej, čo počas choroby potrebujete. Lekári odporúčajú smoothiečka, pretože obsahujú veľa výživných zložiek, ktoré vám pomôžu pri zotavovaní.

 

Mäsové výrobky

Nepreháňajte to s mäsom, rybami a vajcami. Keď už neviete bez nich čo so sebou, konzumujte ich vo forme polievok, rozhodne si nedajte pikantné bravčové soté alebo údené kolienko. Taký dobrý horúci vývar je na nezaplatenie a v prípade, že nevládzete, objednajte si to jednoducho z Bistro.sk.Sýtené nápoje

Absolútna stopka! Iritujú hrdlo, sú ťažšie stráviteľné kvôli vysokému obsahu cukru a to môže ešte viac oslabiť váš už aj tak slabý imunitný systém.

 

Syry

Lekári syry neodporúčajú konzumovať počas choroby. Tieto mliečne výrobky totiž spúšťajú intenzívnejšiu produkciu slín, z tohto dôvodu môžete mať pocit, že máte upchatejší nos a ťažšie dýchate.Hranolčeky

Na pár dní zakývajte na rozlúčku slaným a mastným jedlám. Samozrejme, my vieme, že milujete šťavnaté hamburgery, aj tie hranolčeky môžu byť, len si povedzme úprimne, majú naozaj vysoký obsah tuku, nie je ľahké ich stráviť a môže vás rozbolieť žalúdok. A medzi nami, vám už aj to prechladnutie bohato stačí!

 

Objednaj obrázok

Zdroj: Joy