Blog Bistro.sk Vychutnajte si s nami tie najlepšie jedlá.
08. apríl 2019

NAJSYROVEJŠIE pokrmy, ktoré musíte okamžite ochutnať!

Vy poznáte niekoho, kto nemá rád syry? My sme museli nad tým dlho rozmýšľať, no priznávame sa, že v našom dlhom zozname sa nikto taký nenašiel. Zrejme aj preto, lebo syrov je neúrekom a syrových dobrôt ešte viac!

 

Vedeli ste, že Francúzsko, Island, Fínsko, Dánsko a Nemecko, v tesnom závese aj Taliansko, majú najvyššiu priemernú konzumáciu syrov, ročne približne až 25 kg na osobu? Ľudia syr milujú samotný alebo s rôznymi príchuťami. Vybrali sme pre vás tie NAJsyrovejšie jedlá, ktoré nemôžete nemilovať. Niektoré z nich ste už zrejme ochutnali, no možno sa nájdu také, ktoré si z Bistro.sk okamžite objednáte. Lebo vyzerajú aj chutia fantasticky

 

Objednaj obrázok

 

VYPRÁŽANÝ SYR

Naša stará dobrá klasika, na ktorú nedáme dopustiť. Vyskúšajte však túto dobrotu aj trochu ináč, napríklad údenú verziu v sezamovom trojobale s hranolčekmi a tatárskou omáčkou alebo šalátom.  

 

SYROVÉ RIZOTO

Pôvod rizota treba hľadať, ako ináč, v Taliansku. Pravé rizoto musí mať krémovú konzistenciu a musí sa pripravovať podľa presne stanoveného postupu, ináč sa jedná len o jedlo s ryžou, nie o rizoto. My sme sa zaľúbili do rizota z ryže arborio, so smotanou, štyrmi druhmi syra a s extra porciou Parmezánu. Vrelo odporúčame!  

 

CHEESEBURGER

Šťavnatý, čerstvý s kvalitným mäsom a syrom chutí najlepšie. Uvažovali ste už niekedy nad double cheeseburgerom - mleté hovädzie mäso, extra porcia syru cheddar, jemná sezamová žemľa, zelenina, domáci california dresing a k tomu do zlatista upečené hranolčeky? Nebíčko v papuľke! 

 

PIZZA QUATRI FORMAGGI

Bez debaty patrí medzi najobjednávanejšie! Na paradajkový základ šikovní pizzéri pridajú 4 druhy syra, ochutia oregánom a... UŽ SA TO NESIE

 

PANEER MASALA

Na záver trochu exotiky! Indické, mierne korenisté, vegetariánske jedlo, ktoré keď raz ochutnáte, budete ho chcieť ešte aj keď vás zobudia o druhej v noci. Indický syr v cibuľovej a zázvorovo -cesnakovej omáčke totiž chutí výborne.