Blog Bistro.sk Vychutnajte si s nami tie najlepšie jedlá.
12. november 2019

5 tipov na reštaurácie v Bratislave, kde si pochutnáš na tradičnej indickej kuchyni

Chutné, čerstvé a pikantné. Indická kuchyňa učarovala aj Slovákom, a preto niet divu, že reštaurácie, ktoré ponúkajú tradičné indické jedlo, sa u nás tešia obľube. Oproti našim typickým jedlám je táto kuchyňa rozhodne veľkou zmenou - oveľa viac zeleniny, strukovín, často bezmäsitá. 

 

Základom indickej kuchyne je zmes korenín, nesmie chýbať napríklad karí, ktoré jedlu dodajú tú správnu pikantnú chuť. Okrem toho, že doslova ulahodíš svojim chutiam, ktoré určite privítajú zmenu s nádychom exotiky, potešíš aj svoje telo. Indická kuchyňa má totiž niekoľko benefitov. O tom ako prospieva nášmu telu, a že vďaka nej môžeš napríklad aj schudnúť, sme ťa už oboznámili v staršom článku. Teraz ti prinášame 5 tipov na indické reštaurácie v Bratislave, v ktorých si zaručene pochutnáš. 

 

#1 Punjabi Dhaba

Reštauráciu Punjabi Dhaba nájdeš v Bratislave na Prievozskej, Šancovej a Hlbokej. Aj keď veríme, že ak patríš medzi milovníkov indického jedla, už si o nej aspoň počul. Nechce sa ti opustiť teplo domova, no máš chuť na niečo z ich kuchyne? Objednaj si správne pikantné a čerstvé indické jedlo cez Bistro.sk. Nájdeš tam všetky tradičné jedlá. 

 

Indická kuchyňa

 

#2 Masala Darbar

Do exotickej Indie sa z Bratislavy môžeš za pár sekúnd preniesť aj vďaka reštaurácii Masala Darbar v Starom meste. Vďaka Bistro.sk dokonca nemusíš nikam ísť a indickú atmosféru budeš mať priamo u seba doma. V ich ponuke nájdeš tradičné jedlá, ktorých základom je ryža a vždy čerstvá zelenina, no na svoje si prídu aj vegetariáni a vegáni. 

 

 

#3 Indická reštaurácia Maharadža

Stačí prvé sústo pravého indického jedla v reštaurácii Maharadža a budeš sa cítiť ako na exotickej dovolenke. Reštauráciu nájdeš v Bratislave na Komárnickej a okrem pestrého výberu tradičného indického jedla ti ponúka aj denné menu. Zákazníkov potešia aj rôzne zľavy. 

 

 

#4 Royal Kashmir restaurant 

V Starom meste nájdeš okrem Masala Darbar aj reštauráciu Royal Kashmir, kde je tradičná indická kuchyňa zárukou kvality. Ponuka je naozaj široká, a ak si až príliš netrpezlivý, cez Bistro.sk si môžeš svoje indické jedlo dokonca predobjednať. Royal Kashmir sa snaží svojim zákazníkom ukázať ako veľmi si ich váži, a preto ťa príjemne prekvapia aj zľavy. 

 

 

#5 Nivara - indická reštaurácia

Chicken Tikka, Veg Pakoda, šošovičová polievka. To všetko a ešte oveľa viac ti ponúka indická reštaurácia Nivara na Palackého ulici. Môžeš sa tešiť na lahodnú chuť indickej kuchyne, ktorá ťa nezničí svojou pikantnosťou. Už sa ti zbiehajú slinky? Neváhaj a klikaj na Bistro.sk, kde si môžeš z reštaurácie predobjednať rovnako ako v prípade Royal Kashmir.