Blog Bistro.sk Vychutnajte si s nami tie najlepšie jedlá.
30. január 2020

Zaokrúhli sumu pri objednávke z Bistro.sk a podpor Srdce pre deti

Aj ty po chutnom jedle v reštike rád necháš sprepitné? Či už chceš oceniť snahu kuchárov alebo prístup čašníkov, vybrať euro navyše z peňaženky nemá problém väčšina ľudí. Ak takto zaokrúhliš sumu na Bistre, podporíš charitatívny projekt Srdce pre deti. 

 

Každý cent sa počíta. To platí predovšetkým v prípade projektov, ktoré sa snažia finančne pomôcť tým, ktorí to potrebujú. Srdce pre deti je charitatívnym projektom, v ktorom sa snažia pomôcť neplnoletým deťom so zdravotným alebo sociálnym znevýhodnením. Zastrešuje ho vydavateľstvo Ringier Axel Springer a všetky vyzbierané peniaze idú v plnej výške na pomoc deťom. 

 

Projekt Srdce pre deti pomáha aj deťom so špeciálnymi potrebami, a to formou inkluzívneho vzdelávania. Na Slovensku máme dlhodobo nedostatky v tejto oblasti, pretože školy ani pedagógovia nemajú dostatok prostriedkov na to, aby vyhoveli všetkým ich potrebám. Srdce pre deti im umožňuje zaradiť sa do života medzi ostatné deti. Prístup inkluzívneho vzdelávania je prospešný aj pre ostatné deti a učí ich, že odlišnosti sú prirodzené a obohacujúce.

 

Srdce pre deti

 

Srdce pre deti poskytuje odbornú pomoc aj pedagógom alebo školským asistentom, aby sa naučili, ako správne pristupovať k deťom so špeciálnymi potrebami. Okrem toho vykonávajú aj prácu v teréne, a teda chodia do konkrétnych škôl a pomáhajú učiteľom viesť celú triedu správnym spôsobom a rešia s nimi prípadné konflikty. Na Slovensku máme 6 000 škôl, a tak je potrebná aj finačná pomoc, na ktorej sa môžeš podieľať aj cez Bistro.sk. 

 

„Nevieme zmeniť systém vzdelávania. Dokážeme však pomôcť zlepšiť cestu detí k nemu. Veríme, že podporou organizácií umožníme viacerým deťom prežiť detstvo, aké si zaslúžia,“ hovorí Michal Maruška, COO Ringier Axel Springer SK.

 

Srdce pre deti

 

Prispieť môžeš cez ich web, zaslaním SMS alebo priamo na ich bankový účet. Viac informácií nájdeš TU. Ak nemôžeš pomôcť väčšou čiastkou, môžeš tak urobiť aj cez Bistro.sk. Stačí, ak u nás "necháš sprepitné" a my ho celé darujeme Srdcu pre deti na pomoc tým najmladším. Na ich stránke si potom môžeš pozrieť príbehy detí, ktoré si aj ty aspoň trochu podporil. Teba to nestojí takmer nič a každá čiastka pomôže zlepšiť život. 

 

Srdce pre deti

 

Dobrý skutok dokážeš urobiť aj jediným kliknutím. Vyber si pri platbe svojej objednávky možnosť zaokrúhlenia a prispej na dobrú vec. Počíta sa každý cent. Uvidíš, že si takto na chutnom jedle v pohodlí domova pochutnáš ešte viac, pretože pomôžeš tým, ku ktorým bol život možno trochu menej štedrý.