Blog Bistro.sk Vychutnajte si s nami tie najlepšie jedlá.
20. august 2020

Skrz objektív som toho už videl veľa, hovorí cestovateľ Šimon Snopek

Americká kuchyňa je známa po celom svete. Veľké šťavnaté burgre, klasický párok v rožku alebo pestré poké sú obľúbenými jedlami na každú príležitosť. Krajina neobmedzených možností spĺňa všetky sny každého mäsožravca. Americký týždeň nám predstaví cestovateľ Šimon Snopek.

 

 

Ahoj Šimon. Sme radi, že sa dnes môžeme s tebou porozprávať. Ak by si sa mal pár vetami predstaviť pre niekoho, kto ťa nepozná, čo by si o sebe povedal?

 

Ahojte, volám sa Šimon a som fotograf a filmár. Už od malička milujem cestovanie, spoznávanie ľudí a zachytávanie príbehov skrz objektív. Po strednej škole som si dal na rok gap year, kúpil si jednosmernú letenku a vybral sa sám s foťákom na cesty. Gap year sa mi trochu predĺžil a z mojej vášne sa stala práca. Taktiež mám veľmi rád dobré jedlo a skúšanie nových chutí a aj to je jeden z hlavných dôvodov, prečo zbožňujem cestovať. Úprimne neviem, koľko krajín som precestoval, nepotrpím si na nejaké pomyselné fajky v diári, no mojim letmým odhadom to bude niečo okolo 30.

 

 

Koľkokrát si bol v USA?  Ktoré miesta sa ti najviac vryli do pamäti?

 

V USA som bol asi 4-5x. Prvýkrát v 16 rokoch, keď sa nám spolu s partiou kamarátov podarilo dostať s jedným filmovým projektom na festival do Los Angeles. Od vtedy som navštívil viackrát New York, San Francisco, Las Vegas. No medzi moju srdcovú záležitosť jednoznačne stále patrí Los Angeles, pretože ako všetci vieme, Hollywood je centrum filmového priemyslu.

 

 

Kedy si prvýkrát ochutnal americkú kuchyňu? Vďaka čomu sa ti zapáčila?

 

Aj keď sa teraz bude veľa gastro-odborníkov chytať za hlavu, môj prvý kontakt s americkou kuchyňou bol najobyčajnejší "hambáč" z najklasickejšieho fast-foodu, aký som len našiel :-D

 

Aké konkrétne jedlá máš najradšej? Ako často cestuješ do USA prostredníctvom svojho taniera?

 

Nie som veľmi burgerový človek a vo všeobecnosti uprednostňujem ľahšie jedlá, takže za mňa jednoznačne havajské poké! To si doprajem aspoň raz do týždňa, ďalej mám veľmi v obľube lievance s javorovým sirupom, ale nemôžem ich jesť až tak často :)

 

TIP: Ochutnaj pravé havajské poké z ALOHA Poké bar v Bratislave!

 

 

Ak by si mal poradiť niečo lákavé z americkej kuchyne, čo by to bolo?

 

Lievance s javorovým sirupom a slaninou. Táto sladko slaná kombinácia je famózna.

 

Aké americké jedlá by si si objednal z Bistro.sk?

 

Najlepšie krídelká majú v KFC, pravé havajské poké v ALOHA Poké Bar a hot-dog v NYC Corner.

 

TIP: Šťavnatý hot-dog z NYC Corner v Bratislave si môžeš objednať na Bistro.sk!

 

 

Šimonovi ďakujeme za rozhovor a prajeme mu veľa ďalších filmárskych aj cestovateľských zážitkov!