Blog Bistro.sk Vychutnajte si s nami tie najlepšie jedlá.
31. október 2017

Strašidelné pochúťky nielen na Halloween

V dnešnú noc sa otvoria brány medzi svetom živých a neživých. Privítajte duchov strašidelným jedlom, ktoré poteší chuťové poháriky každého nadšenca Halloweenu. 

 

 Strašidelné pochúťky nielen na Halloween

 

Strašidelné muffiny

Ingrediencie: 400 g kryštálového cukru, 540 g polohrubej múky, 1/2 citróna, 3 vajíčka, 1 kypriaci prášok do pečiva, 340 g jemne nastrúhanej cukety, 2 dl oleja, 1 čokoládu na varenie, oranžová a biela cukrová poleva

 

Strašidelné pochúťky nielen na Halloween 

 

Postup: Vajíčka s cukrom vyšľaháme do peny, potom opatrne pridáme ostatné suroviny, Opatrne zamiešame. Pečieme v papierových košíčkoch na muffiny pri teplote 170°C asi 20 - 25 min. Po vychladnutí použijeme na ozdobu čokoládovou polevu a cukrovým snehom maľujeme ozdoby.

 

Temné brownies

Ingrediencie: 200 g tmavej čokolády, 170 g hladkej múky, 2 ČL prášku do pečiva, 3 PL kakaa, 120 g trstinového cukru, štipku soli, 1 ČL vanilkového cukru, 230 ml mlieka, 4 PL oleja, 2 balíčky želatínových cukríkov, oranžová cukrová poleva

 

Strašidelné pochúťky nielen na Halloween 

 

Postup: Najprv rozpustíme čokoládu vo vodnom kúpeli. Zohrejeme rúru na 180 °C a formu vyložíme papierom na pečenie. V miske zmiešame múku, kakao, prášok do pečiva a cukor. Pridáme vanilkový extrakt, štipku soli a všetko zamiešajte. Prilejeme mlieko a rozpustenú čokoládu a poriadne zamiešame, pokým nebude zmes hladká a bez hrudiek. Z cukríkov  niekoľko vyberieme, nakrájame ich na menšie plátky a pridáme k cestu. Cesto nalejeme do formy a dáme piecť zhruba na 20 minút. Na ozdobu použijeme zvyšné cukríky a cukrovú polevu.

 

Pizza Halloween

Ingrediencie cesto: 1 šálka hladkej múky, 1/3 šálka teplej vody, 1 PL rastlinného oleja, 1 ks droždia, 1/2 KL medu; štipka soli

Ingrediencie na dochutenie: 1 malá tekvica, 10 dkg šunky, gorgonzola, majoránka

 

Strašidelné pochúťky nielen na Halloween

 

Postup: Najskôr si urobíme kvások z teplej vody, medu a droždia. Počkáme, kým kvasnice naberú na objeme a potom pridáme múku, soľ a olej. Premiešame najprv vidličkou a potom vymiesime ručne. Necháme podkysnúť na 5 minút. Rozdelíme na 3 bochníky, ktoré vyťaháme do kruhu. Potom natrieme tekvicovou pastou a ochutíme šunkou, syrom a majoránkou, prípadne prísadami, ktoré máme najradšej.

 

Tip pre vás

Nechystajte žiadnu pizzu doma, objednajte si ju z Pizzerie Paradiso v Bratislave. Stačí kliknúť na Pizzu Halloween a o chvíľu si na nej pochutnať. 

 

Krvavý drink

Ingrediencie: 4 cl čerstvej limetkovej šťavy, 10 cl brusnicového džúsu, 5 cl čerstvej šťavy z červeného grepu

Ingrediencie na ozdobenie: liči a čučoriedka alebo cukríky v tvare očí

Alko upgrade: 5 cl suchého šumivého vína

 

Strašidelné pochúťky nielen na Halloween

 

Postup: Všetky prísady vymiešame spolu v shakeri s ľadom, ozdobíme a je to.

 

Tajná rada

Ak si myslíte, že vašim hosťom zo sveta duchov aj neduchov by najviac chutila poriadna pizza, burger, suši či cestoviny, tak jednoducho kliknite na Bistro.sk a objednajte pohostenie na oslavu Halloweenu online. 

 

 Strašidelné pochúťky nielen na Halloween

Zdroj: Bistro.sk a Dobruchut.sk