Blog Bistro.sk Vychutnajte si s nami tie najlepšie jedlá.
19. marec 2019

Tajomstvo do zlata opečených a chrumkavých hranolčekov!

Človek je tvor od prírody zvedavý, takže je pochopiteľné, že sa zaujíma aj o to, čo sa deje v kuchynkách reštaurácií. My sme sa teraz pozreli na to, aké dobre osvedčené triky používajú kuchári pri príprave chutných hranolčekov!

 

Tí najlepší majú ich prípravu v malíčku. Aj na Bistro.sk! Keď ochutnáte tie dokonalé hranolčeky, je to gastroorgazmus, o akom sa vám možno niekedy aj sníva. Triky kuchárov sú jednoduché, nenáročné, no ten výsledok vždy stojí za to! Ako to robia? 

 

1. Pečenie na dvakrát

Raz ich opiecť nestačí! Tí lenivejší ich vyberú z horúceho oleja hneď. No kuchári, ktorým na klientoch naozaj záleží, ich z horúceho oleja vyberú, nechajú trochu odstáť a potom hranolčeky osmažia ešte raz. Týmto spôsobom získajú krásnu farbu a trochu tvrdšiu štruktúru. Presne ako ich milujete aj vy!

Náš tip: Oštiepok v kukuričnom lupienkovom obale, domáce hranolky a tatárska omáčka

 

2. Predvarenie

Mnohí prisahajú, že tento postup funguje fantasticky. Do vriacej vody hodia hranolčeky na 2 - 3 minúty, potom ich nechajú odkvapkať a následne uvarené zemiaky opečú v horúcom olej. Už sa vám zbiehajú slinky?  

Náš tip: Hamburger pre labužníkov, hranolčeky, BBQ dressing a opekaná slaninka

3. Namáčanie

Studená voda robí zázraky! Netýka sa to len pleti, ale aj hranolčekov. Kuchári vedia, že keď očistené zemiaky na niekoľko minút nechajú v studenej vode, potom ich dôkladne utrú a nakrájajú na tenké plátky a až na konci hodia do horúceho oleja, dostanú majstrovské dielo. 

Náš tip: Vyprážaný syr Hermelín, hranolčeky a ovocný dip

 

4. Solenie

O tomto vedia naozaj len tí najlepší z najlepších! Surové zemiaky osoľte a nechajte ich odstáť na 5 minút. Potom ich utrite do sucha a opečte do zlatohneda. Mňammm!

Náš tip: Teľací kebab tanier so syrom, hranolčeky, šalát a dresing

 

5. Na pare

Namiesto varenia si hranolčeky naparia. Stačia 2 - 3 minúty, potom sa hodia na horúci olej. Výsledkom sú chrumkavé, zároveň mäkké hranolčeky, po ktorých si oblížete všetkých desať prstov.

Náš tip: Medailónky z bravčovej panenky s demi-glace omáčkou, volským okom a hranolčeky

Objednaj obrázok

Zdroj: Nosalty